2012/04/25

Μεταλλαγμένα χόρτα.


Μαδρίτη. Πάνω στο τσιμέντο «φυτρώνουν» πράσινα χορτάρια που λάμπουν στο σκοτάδι…



 Μη φοβάστε, ακόμα δε μετάλλαξαν το γρασίδι… Απλά, η καλλιτεχνική ομάδα Luzinterruptus θέλησε με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και ειδικότερα για τη φωτορύπανση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της πόλης.




 Η Μαδρίτη, όπως και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα φωτορύπανσης. Η ένταση του τεχνητού φωτός από διαφημιστικές πινακίδες ή λάμπες στους δρόμους της πόλης είναι τόσο μεγάλη που κρύβει τελείως τη λάμψη των αστεριών. 




Πριν από δύο χρόνια, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης άλλαξε τους κανόνες σχετικά με τις φωτεινές πινακίδες των φαρμακείων, επιτρέποντάς στους φαρμακοποιούς να τις αντικαταστήσουν με ακόμη πιο ισχυρότερες λάμπες.



Πλέον, όλη η περιοχή γύρω από ένα φαρμακείο «λούζεται» από μία αφύσικη, πράσινη λάμψη, η οποία, εκτός από κακόγουστη, είναι ιδιαίτερα κουραστική για τα μάτια. 

  

Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν, φυσικά, οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι δε μπορούν να ησυχάσουν ούτε στον ύπνο τους. Μάλλον, οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν αντιλήφθησαν σωστά τη σημασία των πράσινων ζωνών μέσα στην πόλη…



Πάντως, τα «μεταλλαγμένα» χορταράκια είναι ότι πρέπει για μία εναλλακτική διακόσμηση του μπαλκονιού μας. Δημιουργούν μία τελείως φουτουριστική  ατμόσφαιρα!  


Ειρήνη Λαλίδου για τη Youropia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου